Патладжанена мусака с макарони

Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2003
Патладжанена мусака с макарони
 
Необходими продукти:
1 пакет макарони (“Пенне ригате”)
200 г кашкавал
галета за поръсване
6–7 с. л. олио
1–2 с. л. зехтин
1 кг патладжани
1 кг домати
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
1 ч. л. босилек
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена мусака с макарони
Макароните се сваряват в подсолена вода.
2
Патладжанена мусака с макарони 2
Патладжаните за соса се обелват, нарязват се на филийки, осоляват се и се оставят да се изцедят от горчивия сок. Изплакват се, подсушават се и се нарязват на много малки кубчета, които се пържат по 5–6 минути в тиган със загрято олио, след което се прехвърлят в отделен съд.
3
Патладжанена мусака с макарони 3
Доматите се попарват за 15 секунди, обелват се и се пюрират. Лукът и чесънът се нарязват наситно и се пържат в мазнината на патладжана. Прибавят се пюрираните домати, овкусява се с подправките и се пържи още 1 минута.
4
Патладжанена мусака с макарони 4
Сварените макарони се изцеждат и се разбъркват с 1–2 с. л. зехтин. В намаслена и обилно поръсена с галета тава се подреждат 1/2 от макароните, след това 1/2 от патладжаните и 1/2 от доматения сос. Процедурата се повтаря и най-отгоре се поръсва настърганият кашкавал. Ястието се пече около 15–20 минути при температура 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: