Патладжанена фритата

Изкусителна на вид, превъзходна на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 патладжан (средно голям)
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
6 яйца
150 г сирене „Чедър“
50 мл зехтин
1 с. л. люта паста „Хариса“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена фритата
Патладжанът се обелва, нарязва се на кубчета, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивата течност. След това се измива и се подсушава.
2
Патладжанена фритата 2
Лукът се реже на полумесеци, чушката – на кубчета, а чесънът и магданозът се наситняват.
3
Патладжанена фритата 3
Яйцата се разбиват със сол, черен пипер, лютата паста „Хариса“ и магданоза.
4
Патладжанена фритата 4
Патладжаните се пържат в зехтина до златисто, след което се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
5
Патладжанена фритата 5
В същия съд се запържват лукът, чушките и чесънът. Връщат се патладжаните.
6
Патладжанена фритата 6
Наливат се разбитите яйца.
7
Патладжанена фритата 7
Добавя се и нарязаното на кубчета сирене.
8
Патладжанена фритата 8
Съдът се слага за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), докато фритатата се запече добре.
9
Патладжанена фритата 9
Изважда се и се поднася.




Съвет:
Ако използвате тиган с термоустойчива дръжка, може да печете фритата направо в него. В противен случай трябва да прехвърлите сместа в тава.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2024
Добавих и 4-5 печурки, а количеството чедър разделих между кашкавал и овче сирене. Отлична комбинация.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2016
Много, много вкусно! Използвах кашкавал, вместо чедър.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: