Патладжан на фурна

Апетитна безмесна комбинация
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 13.07.2023
Патладжан на фурна
 
Необходими продукти:
2 патладжана
200 г кашкавал или пармезан
50 мл зехтин
1 стрък босилек
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1

Патладжаните се нарязват на колелца, осоляват се и се оставят да отделят соковете си за около половин час.
2
Колелцата се нареждат в тавичка. Зехтинът, наситненият босилекът и сол на вкус се смесват и разбъркват. Поливат се наредените зеленчуци. Поръсват се с половината настърган кашкавал.
3
Тавичката се покрива с алуминиево фолио и ястието се задушава в предварително загрята на 180 гр. фурна за около 25-30 мин.
4
След това фолиото се маха, патладжаните се поръсват с останалия настърган кашкавал и се запичат отново до приятен загар.
5
Ястието се сервира топло, поръсено по желание с листа пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: