Патладжан кебап

Патладжани и малки кюфтенца, подредени като гердан и украсени с лодки от домати
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешка кайма
3 патладжана
2 червени домата
2 скилидки чесън
1 глава лук
60 мл олио
1/2 връзка джоджен
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Патладжан кебап

В купа се смесват каймата, наситненият чесън, настърганият лук, нарязаният наситно джоджен, червеният пипер, содата, сол и черен пипер. Наливат се 20 мл олио и се размесва добре. Каймата трябва да престои в хладилник за 2 часа.

 


2
Патладжан кебап 2

Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Ако зеленчуците са много големи, е добре да се посолят и да се оставят да се отцедят от горчивия сок, после се измиват и се подсушават. Доматите се нарязват на 4 или 6 лодки, в зависимост от големината.

 


3
Патладжан кебап 3

От каймата се оформят сплескани кюфтета.

 


4
Патладжан кебап 4

Тава се намазва с 20 мл олио и се подрежда ястието, като се редуват резен патладжан и кюфте – започва се от стените и се стига до центъра.

 


5
Патладжан кебап 5

Отгоре се подреждат нарязаните домати. Ястието се полива с останалото олио.

 


6
Патладжан кебап 6

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути или докато патладжаните омекнат.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2014
Става уникално вкусно :) Често го правя
8.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2014
Приготвих ястието и беше много вкусно! Лесна и вкусна рецепта!
7.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2014
Правила съм подобно ястие, известно като \"Редено\". Освен патладжан и кюфтета (може и с чисто месо да се прави), се редуват и кръгчета тиквички, парчета лук и резените домати. Отгоре се слага по някое клонче мащерка, риган или друга ароматна подправка и се захлупва да се пече. Става божествено!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2014
Точно в унисон с лятото - има и месо, и летни зеленчуци. Няма начин да не е вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
много интересно и впечаляващо предложение
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: