Патица със сос от манатарки и крехки зеленчукови жулиени с маслинов аромат

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2010
Патица със сос от манатарки и крехки зеленчукови жулиени с маслинов аромат
 
Необходими продукти:
1 кг патешко филе
400 г манатарки
50 мл бяло вино
3–4 стръка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
3 зелени чушки
3 червени чушки
100 г маслини
50 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Патешките филета се овкусяват и се запичат по 2 минути от всяка страна в намазнения с половината зехтин тиган. След това се пекат за 7–8 минути в нагорещена до 200 градуса фурна.
2
Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на жулиен, а почистените и измити манатарки – на четири. Всичко се сотира за 3–4 минути в зехтина, сипват се виното и разреденият в 150 мл вода бульон. Задушава се, докато течността изври.
3
Накрая към манатарките и чушките се добавят накълцаният магданоз и наситнените маслини, за да пуснат аромата си. Ястието се поднася, като чушките и гъбите се разстилат на дъното на чинията и върху тях се слагат патешките филета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: