Патица с чушков букет

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Патица с чушков букет
 
Необходими продукти:
1 кг патешки гърди
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 жълти чушки
2 с. л. сос „Терияки“
1 с. л. сусамово олио
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Патешкото месо се запича на сух тиган по 3 минути от всяка страна, за да остане сочна при изпичането във фурна, като кожата предварително се нацепва на ромбчета. След това се слага в тавичка и се пече 7–10 минути в загрята на 200 градуса фурна.
2
Чушковият букет се приготвя, като лукът се реже наситно, запържва се в силно сгорещените зехтин и сусамово олио за 1–2 минути и се добавят нарязаните на жулиен или колелца чушки.
3
Запържва се още 2 минути, добавя се наситненият чесън, веднага се сипва сосът „Терияки“ и тиганът се дръпва от огъня.
4
Патицата се реже на филета и се поднася върху ароматния микс от цветни чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: