Патица с анасон и френско грозде

Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2011
Патица с анасон и френско грозде
 
Необходими продукти:
2 патешки гърди
100 г френско грозде
сокът от 1 лимон
80 г сушени сливи (без костилки)
1 с. л. мед
20 мл зехтин
5-6 щипки звезден анасон
сол и черен пипер на вкус

за маринатата:
500 мл бяло вино
15 мл зехтин
сокът от 1 лимон
по 1 щипка мащерка, магданоз, бял пипер, анасон
1 дафинов лист
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1

Продуктите за маринатата се смесват в дълбок съд и се варят около 5 минути. Месото се залива с врящата марината, като предварително по повърхността на кожата са направени прорези.  Престоява около 2 часа. 


2

След мариноването месото се подсушава и се маже с меда. Овкусява се със сол и черен пипер. Зехтинът се загрява в тиган и към него се прибавя месото. Поставя се първо с кожата надолу, а след това се обръща, пече се и от двете страни по 3-4 минути. Изважда се, а сосът се запазва. 


3

В същия тиган се слагат сушените сливи и фрнското грозде. Налива се сокът от лимона, поръсват се със звездния анасон  се бланшират за 1 минута. 


4

Месото се поднася с бланшираните плодове. Яститето се овкусява с резенчета лимон. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: