Патешко рагу

Ястие, което разкрива завладяващата сила на рагуто - бавен огън, много време, невероятни резултати
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг патешки бутчета (4 броя)
3 глави червен лук
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
250 мл червено сухо вино
500 г смлени домати от консерва
3 с. л. краве масло
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за пюрето:
1 глава целина
3 корена пащърнак
2 с. л. ретро горчица
3 с. л. краве масло
150 мл прясно мляко
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешко рагу
Патешките бутчета се обезкостяват. Кожата се маха, месото се реже на кубчета и се запържва до златисто в маслото. След това се изважда от съда и в него се запържва нарязаният на лодки лук . Щом стане готов, се прибавят наситнените скилидки чесън.
2
Патешко рагу 2
Месото се връща в съда заедно с отделилата се течност, налива се виното и след около 2–3 минути се добавят доматите.
3
Патешко рагу 3
Подправя се с дафиновите листа и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да се задушава под капак на умерен огън, докато месото омекне (около 1 час и 40 минути). Ако има нужда, се налива вода.
4
Патешко рагу 4
Накрая рагуто се подправя с наситнен магданоз.
5
Патешко рагу 5
В тенджера се поставят обелените и нарязани на кубчета пащърнак и целина, заливат се със студена вода и се готвят, докато омекнат.
6
Патешко рагу 6
Изваждат се от водата и се намачкват грубо с вилица. Смесват се с горчицата, затопленото прясно мляко и маслото. Пюрето се овкусява със сол и черен пипер.
7
Патешко рагу 7
В чиния се слага от пюрето като канапе, а отгоре се поставя рагуто.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Приготвя се лесно. Изключително вкусно ястие.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Още не сме яли патица с домати - трябва да се пробва, особено в съчетание с пюрето.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: