Патешко магре с милфьой с картоф и плодове

Гост: Стефан Иванов, майстор-готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г патешки гърди с кожа
20 мл коняк за фламбиране
1 с. л. зехтин
200 мл вино "Порто"
30-40 мл тъмен балсамов оцет
50 г масло
30 г мед
2 щипки сол
черен пипер на вкус
1 ябълка
1 круша
1 картоф
5 г масло
5 мл зехтин
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове
Виното и балсамовият оцет се наливат в тенджера и се варят на слаб огън, докато се редуцират (около 5 минути).
2
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 2
Добавя се медът, поръсва се със сол и черен пипер, разбърква се и къкри, докато се сгъсти.
3
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 3
Ябълката, крушата и картофът се обелват. Плодовете се разрязват на две и се почистват от семето, след това се режат на тънки филийки, а картофът се нарязва на тънки колелца.
4
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 4
Картофите се запържват за няколко минути в предварително загрятото масло, като се поръсват със сол и черен пипер.
5
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 5
Плодовете се пържат последователно в предварително загретия зехтин и се поръсват със захар, за да се карамелизират.
6
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 6
Към редуцирания сос се добавя маслото и се бърка, като в никакъв случай не се оставя да кипне.
7
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 7
Кожата на патешките гърди се разрязва на квадратчета, месото се посолява и се поставя в предварително загретия зехтин с кожата надолу. Пържи се 4 минути, след това се обръща и се пържи още 3 минути.
8
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 8
Запърженото месо се полива с коняк и се фламбира. След това се прехвърля в тава и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна около 10 минути.
9
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 9
В намазнена тава се поставя метална форма и се пълни със запържените картофи и плодове, като се редуват. Гарнитурата се запича за около 6 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След това формата внимателно се изважда.
10
Патешко магре с милфьой с картоф и плодове 10
Пилешките гърди се нарязват на филийки под наклон, нареждат се в порционна чиния, отстрани се поставя гарнитурата и всичко се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2015
Много вкусно ястие за специални моменти. Ето и един малко по-различен вариант. За соса са използвани сливи, вино, и анасонова звезда. Патешкото магре е върху канапе от картофено пюре, а също съм добавил и сотиран спанак. Препоръчвам го на всички, които искат да експериментират с малко по-нетрадиционни вкусове! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: