Патешко магре с конфи и рьощи

Гост: Явор Захариев, заместник-председател на Асоциацията на българските готвачи
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2009
Патешко магре с конфи и рьощи
 
Необходими продукти:
1 бр. патешко филе
1 ч. ч. замразени къпини
1 в. ч. червено вино
2 с. л. краве масло
2 с. л. захар
1 с. л. редукция от балсамов оцет
зехтин за запържване
1 картоф
черен пипер и сол на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Патешко магре с конфи и рьощи
Захарта се карамелизира, след което се полива с червено вино. Добавят се замразените къпини и редукцията от балсамов оцет и се вари 6-7 минути.
2
Патешко магре с конфи и рьощи 2
Патешкото филе се запържва за кратко в зехтин първо от страната на кожата, след което се обръща.
3
Патешко магре с конфи и рьощи 3
Картофът се обелва, настъргва се и се запържва със зехтин.
4
Патешко магре с конфи и рьощи 4
Поръсва се със сол и черен пипер и се притиска, за да слегне. Рьощите периодично се поливат със зехтин.
5
Патешко магре с конфи и рьощи 5
Готовите рьощи се поставят в голяма чиния.
6
Патешко магре с конфи и рьощи 6
Студеното масло се разбърква с горещия сос от къпини.
7
Патешко магре с конфи и рьощи 7
Запърженото патешко се нарязва и се подрежда върху рьощите.
8
Патешко магре с конфи и рьощи 8
Ястието се полива с полученото конфи от къпини.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2016
Прекрасен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: