Патешко магре на тиган

Това ястие е за всички от отбора на истинските чревоугодници
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2013
Патешко магре на тиган
 
Необходими продукти:
2 бр. патешко магре (гърди с кожа)
кората от 1 портокал
1–2 с. л. тъмен балсамов оцет
4 стръка мащерка
2 дафинови листа
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
200 г прясно брюкселско зеле
1 връзка репички
1/4 глава алабаш
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
30 г кълнове от люцерна за украса


Начин на приготвяне:
1
Патешко магре на тиган

Патешките гърди се почистват от излишната мазнина и кръвоносни съдове. По кожата се правят ромбоидни прорези.

 


2
Патешко магре на тиган 2

Месото се овкусява със сол, черен пипер, индийското орехче, мащерката и настърганата кора от портокала. Слага се купа, налива се балсамовият оцет, пускат се дафиновите листа. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя се в хладилник за 1 час.

 


3
Патешко магре на тиган 3

След това месото се подсушава върху кухненска хартия и се отстраняват едрите подправки.

 


4
Патешко магре на тиган 4

В тиган с дебело дъно и незалепващо покритие се слагат гърдите с кожата надолу. Готви се на слаб огън като периодично се отстранява от мазнината, която се отделя. Когато кожата стане хрупкава, месото се обръща. Щом се запече и от другата страна се изважда, покрива се с алуминиево фолио и се оставя да почине.

 


5
Патешко магре на тиган 5

Репичките се нарязват на полумесеци. Алабашът се обелва и се нарязва на гредички. В съд се разтопява маслото и в него се запържват репичките, алабашът и брюкселското зеле.

 


6
Патешко магре на тиган 6

В чиния се сипва от гарнитурата, отгоре се подрежда месото, нарязано на тънко. Върху месото се слага от кълновете.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2022
За първи път правя магре. Интересен вкус!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2020
Прекрасно и не много трудно за приготвяне. Моята гарнитура беше различна, но месото стана невероятно вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: