Патешко конфи

Ето така го правят французите
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2011
Патешко конфи
 
Необходими продукти:
8 патешки бутчета
8 с. л. морска сол
12 дафинови листа
8 стръка мащерка
2 кг патешка мазнина (2 л олио)


Начин на приготвяне:
1
Патешко конфи

Патешките бутчета се слагат в съд, поръсват със солта и половината подправки и се оставят да престоят за една нощ в хладилник.


2
Патешко конфи 2

След това се подсушават с хартия, слагат се в тава за печене и се заливат с патешката мазнина, така че тя да ги покрие. Прибавят се и останалите подправки. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час, след което фурната се намалява на 160 градуса и се пекат поне още 2 часа и 30 минути.


3
Патешко конфи 3

Бутчетата се слагат в буркани или в съд, който се затваря херметически и отгоре се сипва от мазнината от печенето. Така могат да се съхраняват няколко месеца.


 


Съвети:

Когато извадите бутчетата от тавата, ще видите как на дъното се е утаил месния сок. Когато взимате с черпак от мазнината, за да ги залеете, взимайте от повърхността, а не от дъното, защото месният сок разваля по-бързо месото.

Ако сложите един слой сол на дъното на буркана, ще съхраните конфито за още по-дълго време.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: