Патешко филе ала Росини с черен трюфел

Гост: Георги Иванов, главен готвач на ресторанта на "Гранд Хотел София"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2007
Патешко филе ала Росини с черен трюфел
 
Необходими продукти:
2 бр. патешки гърди
50 г патешки дроб
10 г черен трюфел
10 г стерилизиран трюфел
10 г масло
100 мл сос "Демиглас"
20 мл вино "Порто"
черен пипер и сол на вкус
50 г червено цвекло
50 мл вино "Порто"
10 топчета от морков и целина
2 розички броколи
1 тиквичка
1 обелена круша
10 г масло
1-2 с. л. зехтин
1 с. л. захар
запържени кори от тиквички и патладжан за украса


Начин на приготвяне:
1
Патешко филе ала Росини с черен трюфел
Патешките гърди се поръсват с черен пипер и сол и по повърхността им се правят успоредни разрези. Запържват се на слаб огън, след което се намазват с масло и се пекат във фурна около 7 минути.
2
Патешко филе ала Росини с черен трюфел 2
Патешкият дроб се нарязва на филии и се пържи по 30 секунди от всяка страна.
3
Патешко филе ала Росини с черен трюфел 3
Стерилизираният трюфел се запържва за кратко в 1 с. л. масло и се залива с виното. След като течността се изпари, се налива сос "Демиглас" и се вари 3-4 минути.
4
Патешко филе ала Росини с черен трюфел 4
Захарта се разтопява в малък тиган и в нея се овалва крушата.
5
Патешко филе ала Росини с черен трюфел 5
Добавя се масло, залива се с виното и се оставя да се задуши за 3 минути.
6
Патешко филе ала Росини с черен трюфел 6
Тиквичката се нарязва на много дребни кубчета и се запържва за 2 минути в малко зехтин. В отделен съд се запържват розичките броколи и топчетата морков и целина.
7
Патешко филе ала Росини с черен трюфел 7
Дъното на чиния се поръсва с наситнено цвекло и отгоре се оформя канапе от тиквички и броколи. Върху него се поставя крушата, а около нея в кръг се подреждат топчетата морков и целина. Отстрани се слагат нарязаните на филии гърди, дроб и трюфел.
8
Патешко филе ала Росини с черен трюфел 8
Ястието се поднася, като месото се полива със соса, а крушата се украсява с корите от патладжан и тиквички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: