Патешки гърди върху кускус с чипс от ананас

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2009
Патешки гърди върху кускус с чипс от ананас
 
Необходими продукти:
200 г кускус
100 г пресен ананас
250 г пушени патешки гърди (или пресни)
100 г зелена салата
100 г червена салата
100 г рукула
100 мл зехтин
сол на вкус
зехтин за салатите
50 мл балсамов оцет (тъмен)
4 с. л. конфитюр от горски плодове
250 мл зехтин от бял трюфел
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешки гърди върху кускус с чипс от ананас
Кускусът се сварява във вряща подсолена вода и се отцежда от водата. С помощта на метален пръстен (ринг) в тавичка се оформят четири канапета от кускус. Рингът се отстранява и кускусът се запича за около 3 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.
2
Патешки гърди върху кускус с чипс от ананас 2
С помощта на машина за рязане на колбас ананасът се нарязва на фини шайби (2 мм), които се пекат около 30 минути в сгорещена до 80 градуса фурна.

3
Патешки гърди върху кускус с чипс от ананас 3
Пушените патешки гърди се нарязват на фини шайби (ако са пресни, се запържват за 2–3 минути в намазан със зехтин тиган). Зелената, червената салата и рукулата се нарязват наситно и се овкусяват със сол и зехтин.
4
Патешки гърди върху кускус с чипс от ананас 4
Всички съставки за дресинга се пасират, овкусява се със сол и пипер и се прецежда през фина цедка.
5
Патешки гърди върху кускус с чипс от ананас 5
В подходящи чинии се поставя канапето от кускус. Върху него последователно се подреждат салата, чипс от ананас, салата, патешки гърди и се завършва с чипс от ананас. Чинията се декорира с приготвения дресинг и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: