Патешки гърди в сос от риба тон

Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2003
Патешки гърди в сос от риба тон
 
Необходими продукти:
200 г патешки гърди
3 стръка целина
3-4 с. л. зехтин
10 каперси
50 г риба тон
100 г сметана
4-5 листенца пресен естрагон (1 щипка сух)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешки гърди в сос от риба тон
Кожата на патешките гърди се нацепва на ромбчета, след което гърдите се пържат в нагорещения зехтин до златисто. Целината се бланшира в тенджера с кипнала подсолена вода, в която са налети 2 с. л. зехтин.
2
Патешки гърди в сос от риба тон 2
В дълбок тиган се налива сметаната за соса, прибавят се рибата тон, каперсите и пресният естрагон, поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се вари, докато се сгъсти.
3
Патешки гърди в сос от риба тон 3
Патешките филенца се подреждат в порционна чиния, украсяват се с нарязаната наедро целина, поливат се със соса и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: