Патешки гърди с плънка от кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Патешки гърди с плънка от кестени
 
Необходими продукти:
1 кг патешки гърди
1 глава лук
1 червена чушка
1 жълта чушка
150 г кестени
50 г сушени кайсии
3–4 стръка пресен риган
3–4 стръка магданоз
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
мазнина за тавичката
риган за украса


Начин на приготвяне:
1
Кестените се сваряват и се обелват. Патешкото филе се реже по средата и се разтваря така, че да се получи джоб.
2
Лукът се реже на кубчета, чушките – на ленти или кубчета, кайсиите – на четвъртинки. Всичко се смесва със зехтина, наситнените риган и магданоз, сол и черен пипер.
3
Патешкото филе се пълни с плънката и се поставя в намазнена тавичка. Сипва се виното, доливат се около 200 мл вода и се покрива с алуминиево фолио.
4
Ястието се пече около 20 минути на 200 градуса, като се проверява дали е останала течност и ако е нужно, се долива.

 

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2018
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: