Патешки дроб със стъклени пикантни оризови спагети

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2009
Патешки дроб със стъклени пикантни оризови спагети
 
Необходими продукти:
100 г оризови спагети
200 г патешки дроб
3 стръка див лук
3 стръка копър
1 лимон
1 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. маково семе
1 щипка пеперочино (стрита люта чушка)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спагетите се бланшират за 2 минути във вряща подсолена вода.

2
Патешкият дроб се запича на сух тиган до златисто и се овкусява със сол и черен пипер.

3
Лукът, копърът и лимоновата кора се нарязват и се прибавят към бланшираните спагети.

4
Сусамовото олио се смесва с кафявата захар, маковото семе, пеперончиното и сока от лимона. Сосът се овкусява със сол и черен пипер.

5
В средата на чиния за сервиране се поставят овкусените спагети, а до тях се поставя изпеченият патешки дроб. Част от готовия сос се посипва върху спагетите, а с останалия се покапва в чинията около тях.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: