Патешки дроб с карамелизиран ананас

Изискано предястие с уникален вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г патешки дроб
1 ананас (6–8 шайби)
2 портокала
200 мл бренди
40 г краве масло
1 ч. л. царевично нишесте
1 с. л. кафява захар „Демерара“
1 звезда анасон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешки дроб с карамелизиран ананас

Патешкият дроб се нарязва на филии.

 


2
Патешки дроб с карамелизиран ананас 2

Ананасът се обелва, нарязва се на шайби и сърцевината се изрязва с много малък ринг.

 


3
Патешки дроб с карамелизиран ананас 3

В тиган се сгорещява маслото, сипва се кафявата захар и се слагат 3 шайби ананас. Щом се карамелизират, се обръщат и от другата страна. Налива се половината бренди и се фламбира. По същия начин се приготвят останалите шайби (в същото масло и захар).

 


4
Патешки дроб с карамелизиран ананас 4

Нишестето се разтваря в 1 с. л. студена вода. Изстисква се сокът от портокалите. Патешкият дроб се пържи на два пъти, закратко, от двете страни в силно сгорещен сух тиган. Отделилата се мазнина се изхвърля, съдът се забърсва. Слага се следващата доза. Готовите парчета се слагат в чиния.

 


5
Патешки дроб с карамелизиран ананас 5

След като ананасът се извади от съда, се сипва мазнината от дроба, която се отделила в чинията, където е изваден. Наливат се портокаловият сок, нишестето и се пуска звездният анасон. Щом сосът се сгъсти, се дърпа от огъня.

 


6
Патешки дроб с карамелизиран ананас 6

В чинии се слага ананас, отгоре няколко парчета дроб и се залива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2021
Всеки път
2.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2021
Бих намалила грамажа на порциите.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2013
Невероятен стана!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: