Патешки бутчета с кисело зеле

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 патешки бутчета
1,2 кг кисело зеле
120 г бекон (на кубчета)
80 г патешка мас
330 мл ябълков сайдер
200 мл зелев сок
3 глави лук
2 скилидки чесън
1 зелена ябълка
3 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. ким
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешки бутчета с кисело зеле
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се накълцва, а ябълката се обелва и се нарязва на кубчета. Запържват се в половината от патешката мас, заедно с нарязания бекон.
2
Патешки бутчета с кисело зеле 2
Междувременно се посоляват. Когато лукът започне да се карамелизира, се прибавят черният пипер, дафиновите листа и кимът.
3
Патешки бутчета с кисело зеле 3
Зелето се нарязва на ивички и се запържва в останалата мас.
4
Патешки бутчета с кисело зеле 4
Когато поомекне, се разбърква със запържените лук, ябълки, чесън и бекон, и се прехвърля в дълбок глинен съд. Наливат се зелевият сок и сайдерът.
5
Патешки бутчета с кисело зеле 5
Патешките бутчета се почистват от излишната мазнина, а капачетата им се оголват от кожата. Подреждат се върху зелето в съда.
6
Патешки бутчета с кисело зеле 6
Покриват се с намокрена пергаментова хартия и се похлупва. Готви се около 4 часа на 150 градуса, с вентилатор, като фурната не се загрява предварително.
7
Патешки бутчета с кисело зеле 7
Изважда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: