Патешка супа

С ароматни подправки и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2020
Патешка супа
 
Необходими продукти:
1 патица
2 картофа
2 моркова
1 корен пащърнак
2 стръка стеблена целина
1 червен домат
2 дафинови листа
100 г ориз
1/2 връзка девесил
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за застройката:
100 г кисело мляко
2 жълтъка


Начин на приготвяне:
1
Патешка супа
Нарежете патицата на парчета и я сложете в тенджера. Залейте със студена вода и кипнете. Отстранете появилата се пяна на повърхността и добавете дафиновите листа, сол и черен пипер. Гответе, докато месото започне да пада от костите.
2
Патешка супа 2
След това прецедете бульона и почистете месото от кожата и костите. Накъсайте го.
3
Патешка супа 3
Обелете картофите, морковите, пащърнака, целината и домата. Нарежете ги на кубчета и ги пуснете в бульона.
4
Патешка супа 4
След като зеленчуците омекнат, пасирайте супата.
5
Патешка супа 5
Върнете на огъня, добавете ориза и поръсете с наситнени девесил и мащерка.
6
Патешка супа 6
Щом оризът се свари, върнете месото и гответе още около 5 минути.
7
Патешка супа 7
Разбъркайте жълтъците с млякото и темперирайте с черпак от горещата супа.
8
Патешка супа 8
Изсипете застройката в тенджерата, подправете със смлян черен пипер и сол на вкус и гответе още около 5 минути.
9
Патешка супа 9
Сервирайте с листенца девесил.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: