Пататник

Рецепта от родопското село Павелско
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пататник
 
Необходими продукти:
1 кг сварени картофи
100 г сирене
1 яйце
1 с. л. олио
1/2 с. л. сол
1 щипка риган
1 щипка джоджен
черен пипер
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пататник
Сиренето се намачква с вилица.
2
Пататник 2
Сварените картофи се обелват и се настъргват на ренде.
3
Пататник 3
При настърганите картофи се прибавя яйцето.
4
Пататник 4
След това се поръсва с щипка сол, риган, черен пипер и джоджен.
5
Пататник 5
Добавя се натрошеното сирене и хубаво се разбърква.
6
Пататник 6
Полученото тесто се разпределя в намазан с олио тиган, като се притиска. Пържи се от двете страни до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Лесно и бързо :) а и се оказа вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: