Пататник по кръчмарски

Вариация върху традиционния родопски специалитет с наденица
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 варени наденици
500 г картофи
20 г масло
2 сухи люти чушки
2 глави лук
1 скилидка чесън
2 с. л. олио
1 с. л. магданоз
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Пататник по кръчмарски
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода.
2
Пататник по кръчмарски 2
Лукът се почиства, нарязва се наедро и се запържва на умерен огън в сгорещените масло и 1 с. л. олио.
3
Пататник по кръчмарски 3
Чесънът се прибавя, когато лукът придобие златист цвят.
4
Пататник по кръчмарски 4
Добавя се нарязаната на колелца наденица и се пържи около 2-3 минути. Овкусява се с чубрица, магданоз и стритите люти чушки. Поръсва се със сол.
5
Пататник по кръчмарски 5
Сварените картофи се настъргват и се прибавят към наденицата и лука.
6
Пататник по кръчмарски 6
Долива се олио и се бърка до запичане на картофите, след което се обръща и се доготвя на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: