Пъстри зеленчуци с гъби и ориз

Бързо и здравословно приготвени
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз „Басмати”
3 с. л. соев сос
1 с. л. мед
1 с. л. микс „5-те подправки”
1/4 връзка магданоз
1 глава лук
2 червени чушки
1 зелена чушка
150 г бейби царевица
100 г гъби кладница
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пъстри зеленчуци с гъби и ориз
Оризът се измива, залива се с вода в съотношение 2:1, кипва се, готви се 10 минути на слаб огън, след което се оставя за още 10 минути върху вече изключения котлон.
2
Пъстри зеленчуци с гъби и ориз 2
Медът се смесва с микса „5-те подправки“, магданоза и соевия сос.
3
Пъстри зеленчуци с гъби и ориз 3
Лукът и чушките се режат на жулиен, а гъбите и бейби царевицата – наедро. Всички зеленчуци се заливат със соса и се разбъркват.
4
Пъстри зеленчуци с гъби и ориз 4
Запържват се в уок тиган с малко олио и се поднасят с ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2018
Много ароматно и вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2015
За първи път правим такава рецепта ,различна е но ни хареса...
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2014
Обожавам подобни неща и не съм най-подходящият човек за оценка на това, защото обожавам всякакви зеленчуци!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


308 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: