Пъстра салата

Източник: nefertifi
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 19.08.2015
Пъстра салата
 
Необходими продукти:
500 г картофи
150 г сварен грах
150 г сварена царевица
3 червени чушки
1-2 стръка пресен лук
2-3 моркова
3 яйца (сварени)
1 дафинов лист
1 ч. л. оцет
сол, лимонов сок и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се сваряват до готовност в подсолена вода, заедно с разчупения надве дафинов лист и малко оцет. Изваждат се и се нарязват на кубчета.
2
Чушките се почистват от семките и се нарязват на лентички.
3
Лукът се почиства, измива се и се наситнява.
4
Сварените яйца се нарязват, а морковите се настъргват на ренде.
5
Всички продукти се смесват и се овкусяват с лимонов сок (или оцет) и зехтин.


Съвети:
Пресният лук може да се замени с червен лук или с бял кромид лук.
Според предпочитанията може да се добавят пресни подправки - магданоз, копър.
Не пестете консумацията на червените чушки в сурово състояние - отличен източник са на желязо и други минерали и витамини!
Авокадото също е добра добавка към салатата.
Ако сте почитатели на по-тежките сосове, добър вариант за овкусяване са също и соевият сос, горчицата и майонезата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: