Пъстра салата със селъри

Хрупкави лодки от селъри с богата плънка от зелнчуци, сирене, кисело мляко ...
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2012
Пъстра салата със селъри
 
Необходими продукти:
12 стебла селари
2 картофа
2 малки тиквички
100 г церевица от консерва
2 яйца
150 г сирене „Мимолет” (кашкавал)
300 г майонеза
2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. горчица
1 с. л. сок от лимон
1/2 връзка пресен естрагон
1–2 с. л. вегатариански хайвер
сол и черен пипер на вкус
пресен естрагон за украса


Начин на приготвяне:
1
Пъстра салата със селъри

Картофите се сваряват на пара с кората, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Яйцата също се сваряват и се настъргват на едро ренде.

 


2
Пъстра салата със селъри 2

Тиквичките се нарязваt на шайби с дебелина около 1 см и се изпичат на грил тиган за кратко. След това се нарязват на малки кубчета.

 


3
Пъстра салата със селъри 3

Естрагонът се нарязва наситно, а сиренето -  на кубчета.

 


4
Пъстра салата със селъри 4

В купа се смесват картофите, тиквичка, яйцата, царевицата, естрагонът, сиренето, горчицата, майонезата, киселото мляко, лимоновият сок, сол и черен пипер.

 


5
Пъстра салата със селъри 5

Стръковете селъри се почистват с белачка от едната страна. Нарязват се косо на еднакви парчета с големина около 4–5 см. Долната им част леко се изрязва , така че да стоят стабилни. Отделеното количество зеленчук се нарязва и се слага към плънката.

 


6
Пъстра салата със селъри 6

Оформените стебла се пълнят със сместа, отгоре се украсяват с вегетариански хайвер и листа естрагон.


 




Съвет: От тези продукти излизат 40 хапки. ТЪй като са много свежи и апетитни, предвиждаме всеки от гостите да изяде по две. Затова сме посочили в рецептата, че са за 20 порции.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Анастася, благодарим за намесата. Точно така е - затова и селатито точно с такова име се изписва и на щандовете в магазините. Ако споменаваме целина, а използваме целина, ще дойде на ред въпроса защо ние използваме продукт, който не прилича на нашата целина :) Селарито е с по-деликатен вкус и аромат. Затова и с него направихме тези чудесни хапки :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Алекс, селъри не е съвсем като целина, има по-дебели стебла, не е толкова ароматна и е много хрупкава.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте! Страхотни сте и всеки ден ви гледам, а когато се чудя какво да сготвя, влизам първо във вашия сайт. Има обаче нещо, което истиски ме дразни, а именно употребата на думата селъри! След като имаме красивата българска дума целина, кому е нужно да си използва английската селъри?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: