Пъстра салата с тиквен дресинг

Много свежест на границата между зимата и пролетта
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2012
Пъстра салата с тиквен дресинг
 
Необходими продукти:
1 салата „Айсберг”
200 г пресен спанак
70 г сушени червени боровинки
100 г орехи
1 ябълка
100 г сирене „Чедър”

за дресинга:
200 г тиква
1 скилидка чесън
1/2 ч. ч. зехтин
1/4 ч. ч. винен оцет
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстра салата с тиквен дресинг

Тиквата се почиства, сварява се и се пюрира с станалите продукти за дресинга.


2
Пъстра салата с тиквен дресинг 2

Спанакът се измива и подсушава. Накъсва се заедно с айсберга в купа.


3
Пъстра салата с тиквен дресинг 3

Прибавят се почистената ябълка и сиренето „Чедър”, нарязани на малки кубчета, боровинките и натрошените орехи.


4
Пъстра салата с тиквен дресинг 4

Салатата се овкусява с дресинга и се поръсва с тиквените семки, по желание.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2016
Много вкусна :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


286 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: