Пъстра пролетна салата с риба тон

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.09.2013
Пъстра пролетна салата с риба тон
 
Необходими продукти:
За салатата
1 зелена салата
2 средно големи червени чушки
1 голям морков
2-3 стебла селъри
3-4 стръка лимонена мащерка
1 консерва риба тон

За дресинга
15 гр твърда меласа
1 лимон
50 мл зехтин
1 ч.л. дижонска горчица
на вкус сол,хималайска


Начин на приготвяне:
1
Накъсваме салатата на едри парчета(аз така предпочитам)след като сме я измили и минали през центрофуга.Поставяме в купата където ще се разбърква и добавяме към нея настърганите на едро ренде моркови,червените чушки на кубчета,също и обелените и нарязани на тънко стръкове селари.Отстраняваме мащерката от клончетата,като леко я намачкваме с пръсти за да си пусне аромата.Нежно раздробяваме и рибата тон за да остане на по едри парчета.Аз изолзвам риба тон в растително масло,но може да се замени и с друг вид-примерно с лимон и черен пипер.
2
За дресинга разтваряме меласата в сока от лимона. Добавяме и настърганата кора,зехтина,солта,горчицата.Миксираме добре и окусяваме непосредствено преди да сервираме.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2013
може да се добави и зелен лук
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: