Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи

Вкусна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г микс от салати
8 филии стар хляб
20 гр краве масло
50 мл маслиново масло
1/2 връзка магданоз
1 с.л. Vegeta Original
1/2 връзка аспержи
1 ч.ч. замразен зелен грах
1/2 ч.ч. натрошено сирене
4 яйца
1-2 с.л. Vegeta Natur за салата
1 лимон

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи
Маслото се разтопява и към него се прибавят 20 мл от маслиновото масло и наситнените див лук и магданоз.
2
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи 2
Разбърква се и се овкусява с Vegeta Original.
3
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи 3
Хлябът се нарязва на кубчета и се разпределя в тава, покрита с хартия за печене. Залива се със сместа. Крутоните се пекат до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 - 35 минути.
4
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи 4
Аспержите се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене, поливат се с маслиново масло и също се слагат във фурната за 30 - 35 минути.
5
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи 5
Яйцата се сваряват за 7 минути, обелват се и се нарязват на четвъртини.
Грахът се залива с гореща вода и се оставя да се отцеди в цедка.
Миксът от салати се измива, подсушава, изсипва се в купа и към него се добавя отцедения грах.
6
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи 6
Овкусява се с маслиново масло, лимонов сок и Vegeta Natur за салата на вкус.
7
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи 7
След това се прибавят аспержите и крутоните.
8
Пъстра пролетна салата с крутони и аспержи 8
Салатата се поръсва с натрошено сирене и се декорира с четвъртинките яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: