Пастила

Десерт с ябълки, по рецепта от руската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг ябълки (сорт „Грени Смит“)
150 г мед
1 белтък
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. бадемов екстракт
1/2 ч. л. канела
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пастила
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.
2
Пастила 2
Заливат се с лимоновия сок, прибавят се 100 г от меда и се готвят под капак на умерен огън, докато омекнат.
3
Пастила 3
Сготвените плодове се пюрират и се охлаждат.
4
Пастила 4
Охладеното ябълково пюре се разбърква с канелата и бадемовия екстракт.
5
Пастила 5
След това се разбива с миксер с белтъка и останалия мед. Трябва да се получи пухкав сняг.
6
Пастила 6
Сместа се сипва в плитка тава, покрита с хартия за печене.
7
Пастила 7
Суши се 3 часа в загрята на 100 градуса фурна, без вентилатор.
8
Пастила 8
Обръща се в друга тава, застлана с хартия за печене.
9
Пастила 9
Старата хартия се маха.
10
Пастила 10
Десертът се суши още 3 часа във фурната.
11
Пастила 11
Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се нарязва на правоъгълници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: