Пастет от пилешки дробчета с краставички

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава лук
4-5 стръка магданоз
1 пилешки бульон
1 пакетче желатин
3-4 с. л. соев сос
1 ч. л. чубрица
2-3 щипки куркума
черен пипер на вкус
500 г пилешки дробчета
30-40 г масло
4 яйца
2 кисели краставички
2 скилидки чесън
1 печена червена чушка


Начин на приготвяне:
1
Пастет от пилешки дробчета с краставички
Твърдо сварените и охладени яйца се обелват. Белтъците се нарязват на малки кубчета, жълтъците се намачкват. Лукът се нарязва наедро, скилидките чесън се наситняват.
2
Пастет от пилешки дробчета с краставички 2
Лукът се задушава за 10 минути на тих огън в предварително загрятото масло. След това се добавят наситнените скилидки чесън. Силата на котлона се увеличава, слагат се дробчетата и се пържат 10-12 минути.
3
Пастет от пилешки дробчета с краставички 3
Дробчетата се овкусяват със соев сос, черен пипер и чубрица. Разбъркват се добре. Сместа се смила заедно с жълтъците и магданоза.
4
Пастет от пилешки дробчета с краставички 4
Желатинът се залива с 2-3 с. л. студена вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня. Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода. В него се налива отпусналият се желатин (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркума.
5
Пастет от пилешки дробчета с краставички 5
Пастетът се разпределя в купички, отгоре се нареждат кубчетата краставичка и яйце, между тях се поставя по ивица червена чушка и 1-2 листа магданоз. Отгоре се залива с желатина. Оставя се в хладилник да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: