Пастет от патладжани

Едно по-различно предястие за есента
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 глави червен лук
2 червени чушки
4 скилидки чесън
80 мл зехтин
2 с. л. светъл тахан
1/2 връзка магданоз
1 лимон
1 люта чушка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастет от патладжани
Патладжаните се обелват и се режат на големи кубчета. Лукът, червените чушки, лютата чушка и чесънът се почистват и се нарязват наедро.
2
Пастет от патладжани 2
Зеленчуците се поливат със зехтина, подправят се със сол и черен пипер и се пекат до готовност – около 30 минути – в загрята на 180 градуса фурна, като периодично се разбъркват.
3
Пастет от патладжани 3
Охлаждат се и се накълцват.
4
Пастет от патладжани 4
Листенцата магданоз се смесват с тахана, настърганата кора и сока от лимона, сол и черен пипер.
5
Пастет от патладжани 5
Зеленчуците се овкусяват с тази смес и се разбъркват.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2020
Получи се много вкусен пастет:) Аз го смлях с пасатора.
8.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2019
Вкусно! Пропуснах само лютата чушка.
7.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
вкусно :) не рискувах с лютата чушка :)
6.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
аз го изкисвам :)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Птладжанът трябва ли да се изкисва, за да не горчи
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: