Пастет от пащърнак и боб

Превъзходна разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пащърнак
150 г белен боб
200 мл животинска сметана
80 мл зехтин
1/2 лимон
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастет от пащърнак и боб
Бобът се сварява с мащерката, след което се отцежда, а мащерката се отстранява.
2
Пастет от пащърнак и боб 2
Пащърнакът се обелва, нарязва се на кубчета, овкусява се със сол и половината зехтин и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
Пастет от пащърнак и боб 3
Отцеденият боб и пащърнакът се слагат в съд, заливат се със сметаната и се посоляват. Варят се 5–10 минути.
4
Пастет от пащърнак и боб 4
Охлаждат се и се пюрират.
5
Пастет от пащърнак и боб 5
Магданозът се смила с лимоновия сок, останалия зехтин и сол на вкус.
6
Пастет от пащърнак и боб 6
Охладеното пюре се гарнира със зеления сос. Поднася се с препечени филийки или гризини.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2016
Съжалявам за гадния отзив, който ще дам, обаче това определено не е по моя вкус. Стана сладко и в комбинация с магданоза направо ми се догади. Сигурно не ми допада сладкия вкус смесен със солта...
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2016
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: