Пастет от нахут, мента и магданоз

Популярна разядка в обновен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сух нахут
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1/2 връзка мента
1/2 връзка магданоз
80 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастет от нахут, мента и магданоз
Нахутът се накисва във вода от предната вечер, отцежда се и се вари, докато омекне – около 1 час и 20 минути, след което се охлажда и отново се отцежда.
2
Пастет от нахут, мента и магданоз 2
Пресният лук, ментата, магданозът и чесънът се наситняват и се смилат в блендер, заедно с нахута, лимоновия сок, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
3
Пастет от нахут, мента и магданоз 3
Пастетът се сервира студен с крекери или препечени филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2014
Изключително лесна и вкусна рецепта!
5.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2014
изглежда вкусно! Ще пробвам.
4.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
Не ми беше завършено като вкус и добавих 2 печени чушки. Получи се много добре.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2014
Много вкусен пастет се получи, ще го приготвяме в къщи редовно.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
Уникален пастет. Аз го направих с нахут от консерва и с пресен чесън. Стана страхотен....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: