Пастет от гъби

Ароматна идея за оригинално предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30 г сушени манатарки
60 г краве масло
2 глави лук
300 г печурки
500 г микс от пресни горски гъби
4 стръка мащерка
50 мл ром
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
крекери
сварени яйца
кисели краставички
червен лук


Начин на приготвяне:
1
Пастет от гъби
Манатарките се заливат с 200 мл гореща вода и се оставят за 30 минути, да набъбнат.
2
Пастет от гъби 2
След това се отцеждат и се накълцват, а течността се запазва.
3
Пастет от гъби 3
Пресните гъби се почистват и се режат наситно.
4
Пастет от гъби 4
Лукът се наситнява и се запържва на умерен огън в 40 г масло.
5
Пастет от гъби 5
Добавят се пресните гъби и наситнената мащерка и се запържват на силен огън.
6
Пастет от гъби 6
Когато течността, която пускат гъбите се изпари, се налива ромът и се добавят сушените гъби. Налива се водата от накисването и се готви, докато течността се изпари.
7
Пастет от гъби 7
След това сместа се пюрира в блендер, заедно с 20 г масло и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Пастет от гъби 8
Пастетът се поднася върху крекери и се гарнира с нарязани варени яйца, червен лук и кисели краставички.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2019
Добре е, но малко ми слади. Може би, ако се добави малко портокал ще стане по-цитросово.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: