Пастели (Сусамки с шамфъстък)

Гост: Стелиос Парлярос, сладкарско ателие
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2005
Пастели (Сусамки с шамфъстък)
 
Необходими продукти:
200 г мед
200 г шамфъстък
1 ч. л. сушена лавандула


Начин на приготвяне:
1
Пастели (Сусамки с шамфъстък)
Медът се поставя в малка тенджера и се разтопява, докато достигне температура 125-130 градуса.
2
Пастели (Сусамки с шамфъстък) 2
Шамфъстъкът и лавандулата се добавят в разтопения мед, разбърква се добре.
3
Пастели (Сусамки с шамфъстък) 3
Сместа се прехвърля върху поставена на кухненски плот хартия за печене. Покрива се с втори пласт хартия и се разстила с точилка на кора с дебелина около половин пръст.
4
Пастели (Сусамки с шамфъстък) 4
Десертът се оставя да стегне на сухо място. (Но не в хладилник!) Нарязва се на малки квадратчета и се сервира с кафе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: