Пастел де чоколате

Торта от шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2003
Пастел де чоколате
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
100 г маргарин
3 капки ванилова есенция (1 ванилия)
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
4 с. л. какао
1 с. л. сода за хляб
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
4 мариновани чушки
1 ч. ч. течна сметана
4 с. л. какао
60 г краве масло
60 г шоколад
3 ч. ч. пудра захар
100 г бадеми


Начин на приготвяне:
1
Пастел де чоколате
Блатът се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта, прибавя се маргаринът и се овкусява с ванилията. Разбива се до пълно хомогенизиране.
2
Пастел де чоколате 2
В друг съд се смесват пресятото брашно, какаото, канелата, содата и солта, разбърква се и се налива прясното мляко, след което се бърка, докато сместа се хомогенизира. Сипва се маслено-яйчената смес и накълцаните надребно чушки и отново се бърка.
3
Пастел де чоколате 3
Получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена форма с диаметър 22-24 см и се пече при температура 150 градуса 20-30 минути. Изважда се и се оставя да се охлади. С помощта на дълъг и тънък нож или капронов конец блатът се разполовява напречно, така че да се получат 2 тънки блата.
4
Пастел де чоколате 4
Кремът се приготвя, като сметаната се разбива на сняг и към нея се добавя какаото. Отново се бърка, докато сместа се хомогенизира. Едната повърхност на блата се покрива с крема и върху нея се поставя втората половина на блата. Притискат се леко, за да слепнат.
5
Пастел де чоколате 5
Бадемите се запичат на сух тиган или на фурна до хрупкаво, потапят се в кипнала вода и се варят около 5 минути. Изваждат се, охлаждат се, обелват се и се разполовяват или нарязват.
6
Пастел де чоколате 6
Глазурата се приготвя, като разтопеното масло се смесва с разтопения шоколад, добавя се пудрата захар и се бърка, докато се хомогенизира. Блатът се поркрива с глазурата и се поръсва с бадемите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: