Пъстървов мус върху краставица

Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2003
Пъстървов мус върху краставица
 
Необходими продукти:
1 пъстърва (150 г)
1 стрък лук
2 печени червени чушки
1 резен лимонова кора
2-3 стръка копър
250 г течна сметана
сокът от 1/2 лимон
1-2 краставици
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстървов мус върху краставица
Пъстървата се поставя в тенджера с подсолена вода, която е на точката на кипене. Пошира се за около 10 минути, след което се филетира.
2
Пъстървов мус върху краставица 2
Перата на лука, печените чушки и почистена от бялата част лимонова кора се поставят в блендер и се смилат.
3
Пъстървов мус върху краставица 3
Пошираната риба се слага при смлените продукти в блендера, подправя се с копър, сол и черен пипе на вкус, налива се лимоновият сок и се пасира.
4
Пъстървов мус върху краставица 4
Течната сметана се разбива на сняг, към нея се прибавя рибното пюре и се разбърква с шпатула, докато се получи хомогенна смес.
5
Пъстървов мус върху краставица 5
Краставиците се нарязват на шайби и се подреждат в плато. Върху всяка шайба краставица се шприцова от пъстървовия мус и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: