Пъстърва в сос от зелени домати

Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2004
Пъстърва в сос от зелени домати
 
Необходими продукти:
4 бр. риба пъстърва
1/2 кг зелени домати
2 люти чушки
4 скилидки чесън
1 глава лук
4-5 стръка пресен магданоз
1 кубче пилешки бульон
2 с. л. олио
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва в сос от зелени домати
Лукът и чесънът се нарязват наедро, чушките – на колелца. Поставят се в тенджера заедно с почистените и нарязани на едри парчета домати, подправките, наситненият магданоз, бульона, олиото и 1 к. ч. топла вода. Вари се 20 минути, след което всичко се пасира.
2
Пъстърва в сос от зелени домати 2
Рибата се почиства, като най-напред се отстраняват перките, след това с остър нож внимателно се отделят костите от месото, като се стига до опашката, без тя да се изрязва.
3
Пъстърва в сос от зелени домати 3
Всяка от обезкостените риби се поръсва с черен пипер и сол и се потопява в съд с предварително смесени лимонов сок и олио. Рибите се разполагат върху скарата на фурната, като под нея се поставя втората скара, а под нея – тава. Пекат се при температура 200 градуса около 30 минути. Сервират се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: