Пъстърва в сол с дип от артишок

Лесно, бързо и много вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи пъстърви
1 ч. л. сух розмарин
2 кг морска сол

за дипа:
250 г маринован артишок
60 г сушени домати
20 г кедрови ядки
80 мл зехтин
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва в сол с дип от артишок

Дъното на тава се покрива с част от морската сол и се поставят почистените  пъстърви.

 


2
Пъстърва в сол с дип от артишок 2

Овкусява се с розмарина и рибата се покрива хубаво с останалата сол. Пече се за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


3
Пъстърва в сол с дип от артишок 3

В блендер се слагат артишокът, сушените домати, кедровите ядки, чесънът и зехтинът. Всичко се смила.

 


4
Пъстърва в сол с дип от артишок 4

С чук се разбива солената кора върху рибата. Кожата се отстранява, филетата се отделят и се поставят в чинии. Сервират се с дипа.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2015
Нямах кедрови ядки и използвах орехи. Пак стана много вкусно. Благодаря за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Сготвих рецептата за Никулден, но понеже за пръв път готвя в сол и не се справих с отделянето на солта от рибата, та тя стана ужасно солена за съжаление. Може би има някакъв чалъм за да е по-лесно. И сосът стана също доста солен при мен, явно зависи от марквта на продуктите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: