Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка

Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2005
Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
1 ч. л. сушен босилек
2 с. л. зехтин
2 дафинови листа
2 стръка чесън
4 стръка магданоз
6 зелени чушки
1 яйце
1 филия хляб
100 г кашкавал
2 стръка чесън
4 стръка розмарин
4 с. л. зехтин

за соса:
1/2 връзка магданоз
бялата част на 1 стрък чесън
1 к. ч. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка
Наситненият чесън се запържва в предварително загрят зехтин за 30 секунди, изсипва се наситнената чушка, ароматизира се с дафинов лист и босилек, посолява се.
2
Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка 2
Хлябът се нарязва на кубчета и се смесва с настъргания кашкавал и яйцето. Прибавя се охладената плънка, разбърква се добре.
3
Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка 3
Чушките се почистват от дръжките и семето и се пълнят с получената смес. Поставят се в намазнена тава и се пекат 10-15 минути в предварително загрята на 200-220 градуса фурна.
4
Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка 4
Пъстървите се почистват от перките и се посоляват отвън и отвътре. В корема на всяка се поставя по стрък чесън и розмарин и се полива зехтин. Пекат се на грил тиган по 10 минути от всяка страна.
5
Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка 5
Приготвя се сос "Верде", като нарязаният наедро чесън, магданозът, зехтинът и солта се пасират.
6
Пъстърва с розмарин и чушки с ароматна плънка 6
Рибата се гарнира с чушка, полива се със сос "Верде" и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: