Пъстърва с орехова коричка

Пъстърва в пергамент от Дико Томчев
Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
зехтин за намазняване
50 г орехови ядки
2 филии хляб
3-4 стръка магданоз
сокът от 1 – 1 1/2 лимон
бял пипер и сол на вкус
300 г домати
2 филии хляб
1-2 с. л. бял винен оцет
1 с. л. зехтин
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с орехова коричка
В купата на блендер се слагат ореховите ядки, филиите хляб и магданозът.
2
Пъстърва с орехова коричка 2
Овкусяват се с бял пипер и сол, заливат се с лимонов сок и се пюрират.
3
Пъстърва с орехова коричка 3
Пъстървите се натриват със сол.
4
Пъстърва с орехова коричка 4
Всяка риба се поставя в намазнена със зехтин хартия за печене.
5
Пъстърва с орехова коричка 5
След това се покрива със сместа за ореховата коричка и леко се полива със зехтин.
6
Пъстърва с орехова коричка 6
Рибите се увиват в хартията така, че да се затвори максимално добре. Получените пакетчета се поставят в тава и се пекат около 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
7
Пъстърва с орехова коричка 7
Филиите хляб за соса се начупват в купа и се заливат с оцета.
8
Пъстърва с орехова коричка 8
Месестата част на доматите се отделя и се слага в каната на пасатор.
9
Пъстърва с орехова коричка 9
Добавя се накиснатият хляб, поръсва се със захар, налива се зехтинът и се пюрира.
10
Пъстърва с орехова коричка 10
Пъстървата се изважда от хартията за печенеи се обезкостява. Сервира се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: