Пъстърва с лимонов сос с каперси

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 к. ч. сварен ориз
1 с. л. стафиди
1 с. л. масло
1 щипка канела
1 щипка сол
80 г масло за соса
1-2 с. л. каперси
сокът от 1/2 лимон
1 пъстърва
200 г сирене
30 г масло
2 резена портокал
1/2 ч. л. мащерка
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с лимонов сос с каперси
Сиренето "Гауда" предварително се настъргва, подправя се с мащерката и се завива във фолио. Оставя се да се изстуди в хладилник.
2
Пъстърва с лимонов сос с каперси 2
Портокалът се обелва и се нарязва напречно на колелца. Охладеното сирене се изважда от фолиото и се нарязва на филийки.
3
Пъстърва с лимонов сос с каперси 3
Костта на пъстървата се отстранява внимателно така, че рибата да се разтвори само от едната страна. Поръсва се с черен пипер и сол на вкус.
4
Пъстърва с лимонов сос с каперси 4
Върху филето се поставят 2 колелца портокал и парче от подправеното сирене "Гауда".
5
Пъстърва с лимонов сос с каперси 5
Рибата се затваря, посолява се от външната страна и се слага в тава върху малки парченца масло.
6
Пъстърва с лимонов сос с каперси 6
Върху пъстървата също се поставят 2-3 парчета масло и се пече 10-12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
7
Пъстърва с лимонов сос с каперси 7
Изцеденият сок от лимон се налива в тиган и се загрява.
8
Пъстърва с лимонов сос с каперси 8
Когато сокът се редуцира наполовина, постепенно, на малки парченца се слага маслото, като се разбърква. Добавят се наситнените каперси.
9
Пъстърва с лимонов сос с каперси 9
Свареният ориз за ризотото се запържва в предварително загрятото масло. Поръсва се със стафиди, канела и сол, залива се с 1/2 к. ч. гореща вода и къкри, докато водата се изпари.
10
Пъстърва с лимонов сос с каперси 10
При сервиране пъстървата се полива със соса и се гарнира с ризотото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: