Пъстърва с горски гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Пъстърва с горски гъби
 
Необходими продукти:
150 г филе от пъстърва
100 г пресни гъби „Пачи крак“
100 г пресни манатарки
100 г цвекло (консерва)
20 г малини (замразени)
50 мл сметана
100 мл зехтин
50 г краве масло
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с горски гъби
Пъстървата се овкусява със сол и бял пипер, навива се на руло и се пошира (готвене на пара) за не повече от 10 минути.
2
Пъстърва с горски гъби 2
Гъбите се нарязват на шайби и се запържват в зехтина. След като са почти готови, се добавя маслото и след още 2–3 минути се дръпват от огъня.
3
Пъстърва с горски гъби 3
Цвеклото се отцежда от сока и се смесва с малините в малка тенджерка. Налива се сметаната и се оставя на слаб огън, за да се редуцира сосът. След това се пасира, докато се получи хомогенна смес, и се овкусява със сол и бял пипер.
 

4
Пъстърва с горски гъби 4
Ястието се сервира, като в чиния се подрежда рулото от пъстърва, а отстрани се декорира с гъбите и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: