Пъстърва с билки и червено цвекло

Лора и Стоян готвят със Свилен Николов в Разложко
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2011
Пъстърва с билки и червено цвекло
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
1 глава червено цвекло
1 скилидка чесън
30 г козе сирене
100 мл готварска сметана
1 с. л. зехтин
20 г краве масло
100 мл бяло вино
1 дафинов лист
1 щипка босилек
1 щипка семе от копър
сол и черен пипер на вкус
листа пресен магданоз за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с билки и червено цвекло

Цвеклото се завива във фолио, небелено, заедно с чесъна, дафиновия лист, малко зехтин, сол и черен пипер. Пече се в загрята на 170 градуса фурна за 1 час.

 


2
Пъстърва с билки и червено цвекло 2

Рибата се почиства и на повърхността й се правят три разреза. Овкусява се със сол и черен пипер. Поставя се в тава, отгоре се слага маслото и се залива със зехтина и виното. Покрива се с фолио и се пече 15 минути в загрята на 170 градуса фурна.


3
Пъстърва с билки и червено цвекло 3

Цвеклото се нарязва на кръгчета, слага се при изпечената риба и се залива със соса от печенето. Отгоре се настъргва сиренето. Тавата се връща във фурната, на 200 градуса, за да се запече сиренето, докато се получи коричка.


4
Пъстърва с билки и червено цвекло 4

Сметаната се слага в тиган на котлона, да се редуцира с босилека, черен пипер, сол и семето от копър.


5
Пъстърва с билки и червено цвекло 5

Рибата се залива със соса, гарнира се с цвеклото и магданоза и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: