Пъстърва по норвежки

Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2010
Пъстърва по норвежки
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
30 г опашки от раци
30 г опашки от скариди
30 г кашкавал
1 лимон
10 г каперси
20 мл зехтин
1 скилидка чесън
3–4 стръка копър
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстървата се измива и подсушава. Филетира се с остър нож. Чесънът и копърът се нарязват наситно. Филетата се осоляват и поръсват с черен пипер, чесън и копър.
2
Лимонът се обелва и се нарязва на резени. Филетата се завиват на руло с по един резен лимон в средата и се захващат с клечка за зъби. Запичат се до готовност в намазнена тавичка – за около 10–15 минути на 200 градуса.
3
От запечените филета се изважда резенът лимон. На негово място се поставят опашките от раци и скариди, каперсите и нарязаният на малки кубчета кашкавал.
4
Ястието се пече още 5 минути, докато се разтопи кашкавалът. Сервира се в затоплена чиния с украса по желание.


Други варианти:
– Експериментирайки, французите са измислили и друг начин за пълнеж на тази рецепта. Пъстървата се пълни с бекон, кисели краставички и кашкавал и се запича със сос “Холандес”.
– Любителите на кухнята на открито пък правят следното: пълнят коремчето на пъстървата с продуктите, завиват я във фолио и я хвърлят на жарта.
 

Рецептата е приготвена от майстор готвача Методи Макаринов.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: