Пъстърва плакия

Тези които искат да заменят шарана с друга риба, могат да се насладят на това класическо рибно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг пъстърва (4–5 броя)
3 стръка праз
4 скилидки чесън
50 г глава целина
2 моркова
1/2 корен пащърнак
300 г отцеден бял боб от консерва
600 г доматено пюре
1/2 ч. ч. рибен бульон
50 мл зехтин
1 с. л. брашно
1/2 с. л. червен пипер
3 дафинови листа
1 щипка захар
1/2 с. л. черен пипер на зърна
5–6 зърна бахар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва плакия

Рибата се почиства и се филетира.

 


2
Пъстърва плакия 2

Празът и чесънът се нарязват наситно. Целината и пащърнакът се нарязват на кубчета, морковът – на шайби. В съд се загрява зехтина и в него се запържват зеленчуците (без пащърнака, защото ако се препържи горчи), докато омекнат. Накрая се прибавя и пащърнакът и се пържи още 3–4 минути.

 


3
Пъстърва плакия 3

Добавя се брашното, разбърква се и се поръсва червеният пипер.

 


4
Пъстърва плакия 4

Сипват се доматите, слага се щипка захар, сол, черен пипер, налива се бульонът. Слага се отцеденият боб, хубаво се разбърква и и се дърпа от огъня.

 


5
Пъстърва плакия 5

В тава, намазана със зехтин, се подреждат филетата. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


6
Пъстърва плакия 6

Залива се със соса и се овкусява с бахара, черния пипер на зърна и дафиновия лист. Пече се на 190 градуса с вентилатор за 35 минути. Ястието се поднася охладено.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2015
Тази рецепта я правя отново и отново и всеки път е също толкова вкусна. Рядко ми се с;учва да приготвям едно и също и все така да искам да го правя, поздравления за тази комбинация :)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2015
Лелеееее, няма такава риба, няма такава вкусотия - мъжът си облиза пръстите, аз също много я харесах, отгоре сложих и лимон на шайби да се запече с ястието, още по-добре се получи, директно влиза в любимите ястия, а на снимката успях да заснема това, което остана в тавата:)))))
2.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Много готина рецепта .....но всъщност аз когато импровизирам , така си го и правя .....не е задължително пъстърва разбира се , но добавям и лимон или лайм при възможност .....с тях овкусявам рибата ако е филетирана .
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Всяка риба (без да е само филета)със сос на фурна става много по-вкусна ако се запържи леко предварително. И после се залива със соса и се пече. Правила съм така със скумрия (цяла) и доматен сос с подправки: чер пипер на зърна, даф.лист и няколко зърна бахар. Направо си облизваш пръстите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: