Пъстърва, пълнена със скариди в бутертесто

Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2005
Пъстърва, пълнена със скариди в бутертесто
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1 пакет бутертесто
1 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
100-150 г коктейлни скариди
1 стрък пресен лук
20 мл “Перно” (мастика)
30 мл течна сметана
10 г краве масло
10-15 зрънца каперси
3-4 стръка копър
1 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва, пълнена със скариди в бутертесто
Едната риба се поставя върху тестото и от него с нож се изрязва формата й. Изрязват се две такива "риби". Прехвърлят се в тава, набождат се на няколко места, с вилица се прави шарка на опашката и дупка за окото. Пекат се 8-10 минути при температура 200 градуса.
2
Пъстърва, пълнена със скариди в бутертесто 2
Пъстървите се филетират, като костите, перките и главите се отстраняват. Рибните филета се подсушават, поръсват се със сол и черен пипер. Пържат се в предварително загретия зехтин за 1-2 минути от всяка страна.
3
Пъстърва, пълнена със скариди в бутертесто 3
Лукът се запържва в предварително загретите зехтин и масло. След 1-2 минути се добвят скаридите. Запържват се 1-2 минути и се налива "Перно". След като се изпари, се слагат каперсите, наситненият копър, сол и черен пипер. Налива се сметаната, изчаква се да се изпари.
4
Пъстърва, пълнена със скариди в бутертесто 4
Охладените бутер "риби" се разрязват надлъжно (но не докрай), в средата се слага рибно филе, покрива се със соса и се затваря с второ филе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: