Пъстърва на фурна

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 06.12.2014
Пъстърва на фурна
 
Необходими продукти:
за рибата:
800-900 г пъстърва (2 бр.)
1 лимон
50 мл зехтин
2 клонки розмарин
2 стръка босилек
2 стръка салвия (градински чай)
сол на вкус

за соса „Салса Верде\":
4 филета аншоа
100 мл зехтин
сокът от 1-2 лимона
1 връзка пресен лук
1/2 връзка босилек
1/2 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
2 с. л. каперси
жълтъците от 2 сварени яйца
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва на фурна
Рибите се почистват от малките люспи и вътрешностите и се подсушават. Посолете ги добре отвътре и отвън. Със зехтина ги намажете отвсякъде. Лимонът се нарязва на шайби, които се поставят в коремчетата на всяка риба, заедно с подправките.
2
Пъстърва на фурна 2
Печете 30 минути на 240 градуса.
3
Пъстърва на фурна 3
Рецептата за соса „Салса Верде" е от областта Пиедмонт, Италия и в основата му са пресните билки. Подходящ е за варени меса или риба.
Всички продукти нарязваме наедро. Слагаме ги заедно в блендер и ги пасираме. После опитваме соса и ако има нужда добавяме сол или лимонов сок. Когато го приготвям за риба, слагам повечко лимонов сок.

4
Пъстърва на фурна 4
Сервирайте рибата, полята със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: