Паста със зелен фасул

Гарнираме я с прошуто и кротони с масло
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г замразен зелен фасул (тънък)
250 г паста „Пене“
10 скилидки чесън
2 зелени люти чушки
400 г домати от консерва
100 г краве масло
1 ч. л. риган
1 ч. л. босилек
2 с. л. морска сол

за гарниране:
100 г прошуто
2 малки багети
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста със зелен фасул

Зеленият фасул се бланшира за 5–6 минути във вряща вода, след това се отцежда и се оставя настрана. Водата се запазва.

 


2
Паста със зелен фасул 2

Багетите се нарязват на кубчета. Поливат се с 40 г разтопено масло, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор,  за 10 минути.

 


3
Паста със зелен фасул 3

Във водата от фасула се сипва морската сол, котлонът се включва и щом кипне в нея се сварява пастата, според времето посочено в упътването на опаковката.

 


4
Паста със зелен фасул 4

Чесънът се нарязва наситно. Лютите чушки се почистват от семките и също се наситняват. Останалото масло се сгорещява и в него се запържват чесънът и чушките.

 


5
Паста със зелен фасул 5

Сипват се доматите и се  налива 1 черпак от водата от варенето на пастата.

 


6
Паста със зелен фасул 6

Кипва се и се овкусява с босилек и риган, прибавя се фасулът. Наливат се още 2 черпака от водата и се разбърква.

 


7
Паста със зелен фасул 7

Сипва се пастата, разбърква се и след минута-две се дърпа от огъня.

 


8
Паста със зелен фасул 8

Сервира се с накъсаното прошуто и кротоните.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2013
Много вкусно! Изглежда също като по телевизията. Много бързо за готвене и чудесно съчетание на вкусовете. Изненада за мен бяха кротоните, но са чудесно допълнение към общия вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: