Паста със сос „Карузо”

Може да я опитате във всеки ресторант в ... Уругвай
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г дребна паста
2 с. л. зехтин
1 глава лук
200 г печурки
100 г пушена шунка
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
250 мл животинска сметана
250 мл прясно мляко
125 г сирене „Моцарела”
50 г сирене „Пармезан”
3–4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста със сос „Карузо”
Лукът се нарязва наситно, а шунката – на кубчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват, а шапките се белят и се режат натънко.

2
Паста със сос „Карузо” 2
Лукът и гъбите се запържват последователно в зехтина, добавя се шунката и съдът се дърпа от котлона.
3
Паста със сос „Карузо” 3
Брашното се запържва в маслото.
4
Паста със сос „Карузо” 4
Към него, малко по малко, се налива загрятото мляко, сипва се и сметаната.
5
Паста със сос „Карузо” 5
Щом сосът се сгъсти, се добавят настърганият пармезан и накъсаната моцарела.
6
Паста със сос „Карузо” 6
Когато се разтопят, готовият бешамел се сипва при гъбената смес.
7
Паста със сос „Карузо” 7
Пастата се сварява в подсолена вода.

8
Паста със сос „Карузо” 8
Отцежда се, разбърква се със соса и се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се, поръсена с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2020
Не ми допадна
18.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Не го направих както трябваше, но това не значи, че не беше вкусно ;)
17.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Страхотна е!
16.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2014
Невероятно вкусно и лесна за приготвяне рецепта ! Благодаря много !
15.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
Много лесна и вкусна рецепта! Фаворит ми е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: